Το προϊόν – έκπληξη που ξεπερνά σε πωλήσεις τον «Σκαραβαίο» – Newsbeast

Το προϊόν – έκπληξη που ξεπερνά σε πωλήσεις τον «Σκαραβαίο» – Newsbeast


Γνωρίζατε ότι η Volkswagen έχει, έως σήμερα, πουλήσει περισσότερα λουκάνικα -wurst, γερμανιστί- απ’ ότι «Σκαθάρια» στην ιστορία της;

Είναι γεγονός. Η αξιοσημείωτη δημοφιλία του Volkswagen Originalteil έχει εξασφαλίσει στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, θέση αναφοράς στον κόσμο του currywurst, του γερμανικού βραστού λουκάνικου με κάρυ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων το 1973, η εταιρεία άρχισε να φτιάχνει currywurst, γνωστά ως «item no. 199 398 500 A» σε μια μικρή μονάδα, στο βορειοανατολικό άκρο των εργοστασιακών εγκαταστάσεών της στο Βόλφσμπουργκ.  Τα λουκάνικα προορίζονταν για πρωινό ή μεσημεριανό των εργατών και σερβίρονταν με σάλτσα κάρυ, την οποία υπογράφει η ίδια η VW (περιέχει σκόνη κάρυ, πιπέρι, τζίντζερ, αλλά η συνταγή είναι επτασφράγιστο μυστικό).

Σήμερα, 30 τεχνίτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι εκπαιδευμένοι κρεοπώλες, γεμίζουν κάθε μέρα 18.000 λουκάνικα. Το χοιρινό προέρχεται από τοπικές φάρμες. Τα λουκάνικα έρχονται σε δύο μεγέθη, αφυγραίνονται και στη συνέχεια τα καπνίζουν πάνω από ξύλα σημύδας.  Στη συνέχεια τοποθετούνται στον ατμό, στους 80 βαθμούς Κελσίου για 100 λεπτά. Στο τέλος, ανά πεντάδες, τα βάζουν σε πλαστικό, τα σφραγίζουν και τα αποστέλλουν σε μεταπωλητές της VW σε όλη τη χώρα, όπου δίνονται δώρο σε αγοραστή μετά από επιτυχημένη συμφωνία.

Tο 2017, η Volkswagen πούλησε σχεδόν 7 εκατομμύρια currywurst «Volkswagen Originalteil», πιο πολλά από τον συνολικό αριθμό αυτοκινήτων VW που πουλήθηκαν σε όλον τον κόσμο. Αν και χρειάζεται να ταξιδέψει κανείς στη Γερμανία για να δοκιμάσει το Volkswagen Originalteil, η αγορά ενός VW δεν είναι αναγκαστικά προϋπόθεση γι’ αυτό. Τα περίφημα λουκάνικα διατίθενται και από ορισμένα καταστήματα τροφίμων, αλλά μπορεί να τα προμηθευτεί κανείς και από το διαδίκτυο.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.