Στο Αυτόφωρο στις 3 Σεπτεμβρίου ο αστυνομικός που κατηγορείται για ελευθέρωση κρατουμένου

Στο Αυτόφωρο στις 3 Σεπτεμβρίου ο αστυνομικός που κατηγορείται για ελευθέρωση κρατουμένουΣτο Αυτόφωρο, κατηγορούμενος για το αδίκημα της ελευθέρωσης κρατουμένου,  παραπέμφθηκε για να δικαστεί ο αστυνομικός ο οποίος φέρεται ότι εμπόδισε τη σύλληψη διαδηλωτή κατά τη διάρκεια της πορείας το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός, ο οποίος είναι αποσπασμένος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ , οδηγήθηκε στον εισαγγελέα έχοντας στο πλευρό του βουλευτές και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων, ο Τρύφων Αλεξιάδης, ο Π. Ρήγας, ο Ν. Ηλιόπουλος και ο Π. Λάμπρου.

Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται υποστηρίζοντας ότι οι περιγραφές του συναδέλφου του για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκείνο το απόγευμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός φέρεται να υποστηρίζει ότι βρισκόταν στη πορεία στο πλαίσιο των καθηκόντων του προκειμένου να προστατεύσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από ενδεχόμενη επίθεση. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο δεν υπήρξε καν πρόθεση σύλληψης διαδηλωτή από τον συνάδελφο του, συνεπώς ούτε και παρεμπόδιση του. Ο αστυνομικός θα καθίσει στο εδώλιο του Αυτοφώρου στις 3 Σεπτεμβρίου 2020.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.