Ποιο το μέλλον της TikTok στις ΗΠΑ

Ποιο το μέλλον της TikTok στις ΗΠΑ


H ByteDance και η Microsoft διέκοψαν προσωρινά τις διαπραγματεύσεις τους για την εξαγορά της ΤikTok εξαιτίας της αρνητικής στάσης του Τραμπ, μεταδίδει η Wall Street Journal. Το Reuters, ωστόσο, υποστηρίζει ότι εξετάζεται μία άλλου είδους συμφωνία, που θα παρακάμπτει τις ενστάσεις του Αμερικανού προέδρου. 

 Σύμφωνα με τη WSJ αιτία για το πάγωμα των διαπραγματεύσεων δεν είναι άλλη από την δυσαρέσκεια που εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μίας συμφωνίας μεταξύ της κινεζικής εταιρείας- ιδιοκτήτριας της δημοφιλούς πλατφόρμα και του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού. Οι δύο πλευρές περιμένουν τώρα, αναφέρει το δημοσίευμα, το επόμενο βήμα της αμερικανικής κυβέρνησης, πριν αποφασίσουν ποιο θα είναι το δικό τους. Πιστεύουν πάντως ότι ένα deal μεταξύ τους θα ήταν μία λύση για κάθε πλευρά. 

«Αυτό που θέλουν να δουν είναι μεγαλύτερη σαφήνεια για τη στάση του Λευκού Οίκου» σχολίασε στην αμερικανική εφημερίδα πηγή με άμεση γνώση της υπόθεσης. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει το Σάββατο το βράδυ ότι σχεδιάζει να απαγορεύσει τη λειτουργία της TikTok στις ΗΠΑ επικαλούμενος ανησυχίες ότι η πλατφόρμα (της οποίας η δημοφιλία εκτινάχθηκε στα ύψη επί καραντίνας) μεταβιβάζει δεδομένα Αμερικανών πολιτών- χρηστών της στο Πεκίνο.  Ο Τραμπ είχε μάλιστα πει ότι θα υπογράψει το σχετικό διάταγμα ακόμη και εντός του Σαββάτου- κάτι που πάντως δεν έχει συμβεί έως τώρα. 

Το Reuters εν τω μεταξύ μεταδίδει ότι η ΒyteDance είναι κοντά στο να συμφωνήσει να προβεί σε αποεπένδυση των αμερικανικών δραστηριοτήτων της TikTok. Βάσει της υπό συζήτησης συμφωνίας η Microsoft θα εξασφαλίσει την επικαρπία των δεδομένων των χρηστών στις ΗΠΑ. Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν και η συμφωνία προχωρήσει θα σημαίνει ότι θα έχει τη δυνατότητα και άλλη εταιρεία, πέραν της Microsoft, να διαχειρίζεται την TikTok στις ΗΠΑ. Κάτι τέτοιο θα επέτρεπε να συνεχιστεί η λειτουργία της εφαρμογής στις ΗΠΑ, παρακάπτοντας τις ενστάσεις Τραμπ, αναφέρει το Reuters, χωρίς να εξηγεί πάντως πώς ακριβώς θα γίνει αυτό εάν εκδοθεί διάταγμα απαγόρευσης. 

Aρχικά η ByteDance είχε επιδιώξει, σύμφωνα με το πρακτορείο, μία συμφωνία, που θα της επέτρεπε να διατηρήσει μειοψηφικό μερίδιο στην TikTok. Ωστόσο αυτό το σχέδιο εγκαταλείφθηκε εξαιτίας των ενστάσεων του Λευκού Οίκου. 

naftemporiki.gr 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.