Ο απίθανος νόμος που απαγόρευε στη γυναίκα να οδηγεί χωρίς τον σύζυγο… μπροστά από το αμάξι

Ο απίθανος νόμος που απαγόρευε στη γυναίκα να οδηγεί χωρίς τον σύζυγο… μπροστά από το αμάξιΚάποτε, όχι δα και τόσο παλιά, ήταν παράνομο για μια γυναίκα να οδηγεί στην κεντρική λεωφόρο της κωμόπολης Waynesboro στη Βιρτζίνια.

Εκτός κι αν μπροστά από το όχημα προπορευόταν ο σύζυγός της κουνώντας μια κόκκινη σημαία!

Το θέμα έγινε κάποια στιγμή είδηση και οι Αρχές της πόλης κλήθηκαν να απαντήσουν σε κάτι που έμοιαζε φάρσα ή fake news. Ο αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος της πόλης Brian Edwards επιβεβαίωσε τον νόμο στα ειδησεογραφικά των ΗΠΑ, είπε ωστόσο ότι είχε αφαιρεθεί από τα κιτάπια της τροχαίας εδώ και 25-30 χρόνια. Στη δεκαετία του 1980 δηλαδή!

Ο Edwards είπε πως ο νόμος είχε περάσει όταν η χρήση των αυτοκινήτων άρχισε να γενικεύεται στην κωμόπολη των 20.000 νοματαίων και ίσχυε για δεκαετίες. Και πως παρά το γεγονός ότι παρέμενε ενεργός, δεν εφαρμοζόταν για χρόνια.

«Καμία γυναίκα οδηγός δεν θα διωχθεί σήμερα αν εμφανιστεί στην κεντρική λεωφόρο χωρίς τον σύζυγο ή μέλος της οικογένειάς της να κουνά μια κόκκινη σημαία μπροστά της. Στην πραγματικότητα, αυτό θα ήταν αρκετά επικίνδυνο», κατέληξε ο αστυνομικός.

Τέτοιοι περίεργοι νόμοι του παρελθόντος που παραμένουν -ανενεργοί- ως τα χρόνια μας δεν είναι φυσικά ανήκουστοι, καθώς πολλές χώρες έχουν το δικό τους μερίδιο στην τρέλα. «Το δημοτικό συμβούλιο και οι νομικές Αρχές της πόλης κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλιστεί το γεγονός ότι τέτοιοι γελοίοι νόμοι δεν περιλαμβάνονται πια στα βιβλία, νόμοι που δεν μπορούν να εφαρμοστούν ή μπορούν να εμφανιστούν με λάθος τρόπο»…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.