ΝΔ: «Καραμπινάτη απιστία» η τροπολογία για τον Ιππόδρομο | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: «Καραμπινάτη απιστία» η τροπολογία για τον Ιππόδρομο | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


«Καραμπινάτη απιστία» χαρακτηρίζει η ΝΔ την τροπολογία με την οποία τροποποιούνται και συμπληρώνονται διατάξεις που αφορούν στη σύμβαση παραχώρησης για τη χορήγηση αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Στη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ‘Αδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε ότι με την τροπολογία διαγράφεται πρόνοια της σύμβασης η οποία όριζε ότι το μίσθωμα θα παρέμενε ανεπηρέαστο, κατά τη διάρκεια της συμβατικής διάρκειας μίσθωσης του ακινήτου. «Έχετε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει ένα νόμο, το 2015, στον οποίο έχει δεσμευτεί ο επενδυτής ότι εγγυάται το σύνολο των 20 ετών και δεν μπορεί να διεκδικήσει μείωση του μισθώματος. Βάσει αυτού, αν πάτε τον επενδυτή, που τώρα λέει ότι δεν πληρώνει, στο δικαστήριο, του παίρνετε το σύνολο του ποσού των 20 ετών. Αντί να κάνετε αυτό, φέρνετε στη Βουλή μια τέτοια τροπολογία», είπε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «εγώ ως υπουργός, αν μου έφερναν τέτοια τροπολογία να υπογράψω, θα τους έλεγα, πάτε μόνοι σας στη φυλακή μην πάμε παρέα».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε πως με την τροπολογία, όποιες τυχόν ζημίες έχει ο επενδυτής, αυτές θα συμψηφίζονται με τον ΟΠΑΠ για να πληρωθούν τελικά αυτά από τον Έλληνα φορολογούμενο. «Κάνετε δώρο την παραίτηση του δημοσίου από το δικαίωμα του να προσφύγει στα δικαστήρια για να πάρει όλα τα μισθώματα, του κάνετε δώρο τον συμψηφισμό των ζημιών, του κάνετε δώρο ότι μπορεί να συμψηφίζονται και με τα έργα που θα γίνονται στον ιππόδρομο, τα οποία θα τα πληρώνει επίσης ο πολίτης», είπε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Ρε παιδιά, συγνώμη, δεν γράφετε ένα νόμο «Θέλουμε να χαρίσουμε 40 εκατομμύρια, η πρώτη φορά Αριστερά», να τον υπογράψετε φαρδιά πλατιά, να τελειώνουμε;».

«Είστε διάτρητοι πράγματι, και ανοιχτοί και Πετσίτηδες και από όλα. Δεν θέλω κανένας από εσάς να έχει την ψευδαίσθηση πως αυτά διαλανθάνουν της προσοχής μας. Τα παρακολουθούμε όλα. Όποιος βάζει την υπογραφή του σε τέτοια ερεβώδη, θα πάει φυλακή. Να είμαστε συνεννοημένοι. Αυτό είναι καραμπινάτη απιστία κατά του ελληνικού δημοσίου και τα υπόλοιπα είναι ερευνητέα», είπε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα.

Νωρίτερα και ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στη Βουλή είπε ότι η τροπολογία θα οδηγήσει σε απώλεια 30.000.000 έως 40.000.000 ευρώ την ίδια ώρα που διευρύνονται και οι χρήσεις γης. «Αυτά όλα βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον και μετατρέπετε τη Βουλή σε πλυντήριο βλαπτικών μεταβολών συμβάσεων που εξυπηρετούν συγκεκριμένα ατομικά επιχειρηματικά συμφέροντα, γιατί πίσω και από τις Ιπποδρομίες, πίσω και από τον ΟΠΑΠ, υπάρχουν μέτοχοι, οι οποίοι ωφελούνται», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βάζει μπροστά τους εργαζόμενους» οι οποίοι, με ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν ότι «το κράτος χαρίζει 40.000.000 ευρώ, 15.000.000 ενοίκια, και αλλάζει η χρήση γης, χωρίς την παραμικρή δέσμευση για την ανάπτυξη των ιπποδρομιών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.