Μητσοτάκης: Καθολικό αίτημα η πολιτική αλλαγή | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Καθολικό αίτημα η πολιτική αλλαγή | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Τον στόχο μια γρήγορης ανάπτυξης μέσω ιδιωτικών επενδύσεων προέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως το ζήτημα για τη χώρα είναι να μπορεί να υποστηρίξει την αναδιανομή μέσα από μια σταθερή αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας.

Σε συνέντευξή του στο Action 24 ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως αν η οικονομία μείνει καθηλωμένη σε μια ανάπτυξη του 1% με 2%, δεν θα υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες. “Είμαι πολύ ξεκάθαρος: προτάσσω το στόχο μιας γρήγορης ανάπτυξης μέσω ιδιωτικών επενδύσεων, διότι μόνο έτσι θα μεγαλώσει η πίτα για να μπορούμε να έχουμε τον τρόπο να υποστηρίζουμε σταθερά, κάθε χρόνο, αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Αυτό με τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει. Γι΄αυτό και ό,τι λέει ο κ. Τσίπρας για το ΄20-΄21 δεν έχει καμία σημασία” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως λέει τα ίδια πράγματα με την Μαρί Λεπέν τονίζοντας πως ο διαχωρισμός “ελίτ-πολλοί” στον οποίο προβαίνει ο πρωθυπουργός είναι ο κλασικός διαχωρισμός που χρησιμοποιούν όλα τα ακροδεξιά λαϊκίστικα κόμματα της Ευρώπης.

“Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες ξέρουν τί να περιμένουν από την κυβέρνηση. Υπάρχει ένα καθολικό αίτημα για πολιτική αλλαγή” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας πως η ψήφος στη ΝΔ είναι η μόνη ψήφος που έχει αξία σε αυτές τις εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε για μία ακόμα φορά την λεγόμενη 13η σύνταξη ως προεκλογικό επίδομα το οποίο μάλιστα γίνεται 5 μέρες πριν τις εκλογές ενώ όσον αφορά τις μειώσεις φόρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είπε ” πολύ λίγα , πολύ αργά”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως στόχος του είναι μια πολιτική που θα μπορεί να έχει ένα διατηρήσιμο βοήθημα για τους συνταξιούχους. ” Τους έχει πάρει πολλά και δίνει πολύ λίγα” είπε τονίζοντας πως με την ψηφισμένη, από τον ΣΥΡΙΖΑ, μείωση του αφορολόγητου οι συνταξιούχοι θα χάσουν περισσότερα.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε σε όσους ταυτίζουν τη ΝΔ με την ακροδεξιά τονίζοντας πως δεν θέλει τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή. “Παρά τις απελπισμένες προσπάθειες κάποιων να μας ταυτίσουν με την ακροδεξιά, είναι αστεία η επιχειρηματολογία τους. Πόσο μάλλον όταν εκπορεύεται από αυτούς που κυβέρνησαν επί τέσσερα χρόνια με τον κ. Καμμένο και όταν απευθύνεται αυτή η κριτική σε κάποιον ο οποίος πρώτος επέβαλε στο ΕΛΚ ο κ. Όρμπαν να τεθεί ουσιαστικά εκτός των κόλπων του. Το ανάχωμα απέναντι στην ακροδεξιά είναι η Νέα Δημοκρατία.”

Συνεχίζοντας το άνοιγμά του στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων και κυρίως σε αυτούς που ψήφισαν κατά το παρελθόν ΠΑΣΟΚ ή Ποτάμι, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως τον ξενίζει “η ρητορική των ίσων αποστάσεων ότι “ψήφισε κάτι άλλο” γιατί “Τσίπρας – Μητσοτάκης είναι το ίδιο”. Δεν είμαστε το ίδιο. Σε αυτούς, λοιπόν, τους συμπολίτες μας απευθύνομαι με πολύ ευθύ τρόπο και τους λέω ότι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να υπάρξει πολιτική αλλαγή είναι μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία.”

Αναφερόμενος στα τελευταία περιστατικά βίας ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, όχι όμως και το δικαίωμα να πετάς μολότοφ, να καις τα πάντα και να τα σπας: “Είμαι ξεκάθαρος: Δεν θα βάλουμε εμπόδιο σε οποιαδήποτε ειρηνική διαδήλωση. Αλλά δεν θα δείξουμε ανοχή σε αυτούς που βγαίνουν απ’ τις καταλήψεις και τα Πανεπιστήμια με βαριοπούλες, τα σπάνε και ξαναγυρίζουν πίσω. Θα καταργήσουμε το άσυλο. Αμέσως. Το οποίο σημαίνει ότι την επόμενη ημέρα -εάν χρειαστεί- η αστυνομία θα μπει μέσα στα Πανεπιστήμια και θα καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία. Διότι δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα σε κάποιες Πανεπιστημιακές σχολές, οι οποίες έχουν γίνει καταφύγιο για όλους αυτούς” δήλωσε τονίζοντας πως έχει δεσμευτεί για επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ με 1.500 στοχευμένες προσλήψεις, καινούργιες μηχανές, καινούργια περιπολικά. “Τα περιπολικά μας είναι 15 ετών. Μας στοιχίζει πολύ περισσότερο να τα συντηρήσουμε από το να αγοράσουμε καινούργια” είπε προσθέτοντας πως θα φτιαχτούν φυλακές τύπου Γ’. “Μία τουλάχιστον, είναι δέσμευσή μου. Διότι δεν γίνεται η χώρα να μην έχει φυλακές υψίστης ασφάλειας, όχι μόνο για τρομοκράτες, αλλά και για πάρα πολύ σκληρούς ποινικούς, οι οποίοι έχουν κάνει τον Κορυδαλλό περίπου τσιφλίκι τους. Έχουμε 20 δολοφονίες στον Κορυδαλλό. 20 δολοφονίες μέσα στον Κορυδαλλό, και κανείς δεν ασχολείται. Δεν είναι εικόνα σοβαρής χώρας αυτή. Αυτά, λοιπόν, επιτρέψτε μου να πω, δεν είναι δεξιά πολιτική, ούτε κεντρώα, ούτε αριστερή. Είναι η αυτονόητη υποχρέωση του κράτους να διαφυλάξει τον νόμο και την τάξη, να διαφυλάξει το ίδιο το κράτος δικαίου” τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το σχέδιό του για να υπάρξει νέα πνοή στο κεντρο της Αθήνας. “Το μεγάλο μου προσωπικό όραμα για το κέντρο της Αθήνας αφορά μια γενναία ανάπλαση και αναβάθμιση του αρχαιολογικού μουσείου, με μια καινούρια είσοδο, διπλασιασμό της έκτασής του με υπογειοποίηση -έχουν ήδη γίνει οι σχετικές μελέτες- και με αξιοποίηση του χώρου του Πολυτεχνείου για να αναδείξουμε τον πολιτιστικό και τον πραγματικό εκπαιδευτικό του ρόλο. Σε συνδυασμό με ειδικά κίνητρα για το πώς μπορεί να αναβιώσει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και η γειτονιά των Εξαρχείων. Επιχειρηματικά κίνητρα για να αρχίσουν να ξαναέρχονται επενδύσεις. Πιστεύω ότι και το Μετρό θα βοηθήσει ώστε να αλλάξει όψη η πλατεία των Εξαρχείων” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.