«Λιακάδα» στις αγορές παρά τις γεωπολιτικές καταιγίδες

«Λιακάδα» στις αγορές παρά τις γεωπολιτικές καταιγίδες


Συνέχεια στο ράλι των διεθνών μετοχών, αφού οι ενδείξεις για ανάκαμψη του τομέα υπηρεσιών της κίνας αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τις νέες σινο-αμερικανικές κόντρες, αλλά και την κοινωνική έκρηξη στις ΗΠΑ. Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο και στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου από μεγάλες επιχειρήσεις, όπως και στις αποφάσεις για κρατικά σχέδια διάσωσης. 

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο σύνολο των μεγάλων χρηματιστηρίων της Ευρώπης, που πήραν τη σκυτάλη από τις ασιατικές αγορές, όπου οι μετοχές σκαρφάλωσαν σε υψηλά τριών μηνών. Πρωινά χαμόγελα έχουμε και στην Αθήνα, με τον Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει τις 680 μονάδες. 

Στις 10:40 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 1%. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι κλάδοι πετρελαίου και αυτοκινήτου. Γκάζι πατάει η Renault με τη μετοχή της στο +7,7%, μετά την εξασφάλιση δανείου 5 δισ. ευρώ από τη γαλλική κυβέρνηση. 

Άνοδο 1% παρουσιάζει και ο FTSE 100 στο Λονδίνο. Στη Φραγκφούρτη ο DAX ενισχύεται 1,4%, στο Παρίσι ο CAC 40 είναι στο +1,3% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB εξασφαλίζει κέρδη 1,5%. 

Στο Χ.Α. ο Γ.Δ., λίγο μετά το κουδούνι της έναρξης της συνεδρίασης, με άνοδο 0,91% διαμορφώνεται στις 677,6 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών προς το παρόν είναι στα 4,32 εκατ. ευρώ. 

naftemporiki.gr 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.