Κοζάνη: Συσκέψεις υπό τον Αλ. Τσίπρα – Μ. Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ δεν κινδυνεύει

Κοζάνη: Συσκέψεις υπό τον Αλ. Τσίπρα – Μ. Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ δεν κινδυνεύει


Σύσκεψη παρουσία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη.

Συμμετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Ρήγας, η υφυπουργός Εσωτερικών, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, οι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τις ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας κι ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης.

Αναφερόμενος στο έργο που έχει πραγματοποιηθεί, ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στον περιφερειάρχη, λέγοντας ότι «όπου και να πηγαίνω στην Ελλάδα, όλοι μου λένε ότι ο Καρυπίδης τα έχει πάρει όλα». Ο περιφερειάρχης τού υπενθύμισε την εκκρεμότητα που υπάρχει με την έκπτωση του τιμολογίου του ρεύματος για τις επιχειρήσεις κι ο πρωθυπουργός του απάντησε ότι «το μέτρο της μείωσης του τιμολογίου θα είναι μια πολύ μεγάλη ανάσα για τις επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά όμως θέλει ακόμη δουλειά». Σχολιάζοντας το θέμα των επιπτώσεων της αποεπένδυσης της ΔΕΗ στην περιοχή, που ετέθηκε από τον περιφερειάρχη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα της δυτικής Μακεδονίας για την επόμενη δεκαετία».

Ακολούθησε δεύτερη σύσκεψη στην οποία προστέθηκαν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ κι εκπρόσωποι από το σωματείο Σπάρτακος. Εξερχόμενος της σύσκεψης, ο Μανώλης Παναγιωτάκης δήλωσε ότι έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος με τον πρωθυπουργό και τόνισε ότι «η ΔΕΗ, παρά τα όσα ακούγονται, δεν κινδυνεύει. Είναι ένα εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα, είναι μια ισχυρότατη επιχείρηση» είπε, αναφέροντας ως παράδειγμα τις εργασίες κατασκευής της νέας μονάδας Πτολεμαϊδα 5 που αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση της ΔΕΗ στην περιοχή.

Νωρίτερα, στην είσοδο της περιφέρειας, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό και, ενόψει της ημέρας μνήμης για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού που έχει καθιερωθεί να τιμάται στις 19 Μαϊου, χορευτικό συγκρότημα από την Πτολεμαΐδα χόρεψε έναν πυρρίχιο χορό, του τραγούδησαν ένα ποντιακό δίστιχο: «εσύ τη χώρα κράτησες τη δύσκολη την ώρα, η χώρα έχει πρωθυπουργό, εσένα θέλει τώρα», ενώ στη συνέχεια η λυράρισα Χριστίνα Κυριακίδου τραγούδησε ποντιακούς σκοπούς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.