Κατάρ: Επενδύει στην αγορά ακινήτων της Νέας Υόρκης

Κατάρ: Επενδύει στην αγορά ακινήτων της Νέας Υόρκης


Στην αγορά ακινήτων της Νέας Υόρκης επενδύει το εμιράτο του Κατάρ. Το κρατικό επενδυτικό ταμείο του εμιράτου, Qatar Investment Authority(QIA), και η ιδιωτική κτηματομεσιτική εταιρεία Crown Acquisitions αποκάλυψαν ότι αποτελούν τους ανώνυμους επενδυτές στη συμφωνία, ύψους 5,56 δισ. δολαρίων, με τη Vornado Realty, η οποία αφορά χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε ορισμένες από τις πιο ακριβές περιοχές της Νέας Υόρκης.

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει ακίνητα στην Πέμπτη Λεωφόρο και στη λεωφόρο του Μπρόντγουεϊ, καθώς και στην Times Square.

Μέσω της συναλλαγής με το επενδυτικό ταμείο του Κατάρ και την Crown, η Vornado εξασφαλίζει ρευστότητα περίπου 1,2 δισ. δολαρίων.

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει καταστήματα στο 666 της Πέμπτης Λεωφόρου, ένα κτήριο που είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ καθώς ανήκε στην οικογένεια του Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρού του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του QIA, Μανσούρ αλ-Μαχμούντ, σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι η επένδυση δείχνει τη φιλοδοξία του επενδυτικού ταμείου να αυξήσει τις επενδύσεις του στις ΗΠΑ στα 45 δισ. δολάρια τα επόμενα χρόνια και «την πίστη μας στις εξαιρετικές μακροπρόθεσμες δυνατότητες που προσφέρει η Νέα Υόρκη».

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.