Η νοσταλγική Retromobile 2020 είναι εδώ – Newsbeast

Η νοσταλγική Retromobile 2020 είναι εδώ – NewsbeastΑπό χθες έως και τις 9 Φεβρουαρίου, το Παρίσι θα φιλοξενήσει περισσότερα από 1.000 κλασσικά αυτοκίνητα στα πλαίσια της έκθεσης Rétromobile 2020. Στην έκθεση θα δώσει παρών και η FCA Heritage, ο οργανισμός της Fiat Chrysler Automobiles που είναι αφιερωμένος στη διατήρηση και προώθηση της ιστορίας των Ιταλικών μαρκών του Ομίλου FCA, που δώσει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει μια σειρά εξαιρετικά σπάνιων κλασσικών αυτοκινήτων. Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού σηματοδοτεί τα 110α γενέθλια της Alfa Romeo, τα 30α γενέθλια του Fiat Panda, αλλά και την είσοδο στην 8η δεκαετία πορείας της Abarth.

Η συμμετοχή της FCA Heritage στην Rétromobile 2020 περιλαμβάνει μοντέλα όπως η ALFA 24HP 1910, που αποτελεί το πρώτο μοντέλο της μάρκας, την πρώτη έκδοση του Fiat Panda που παρουσιάστηκε το 1980, αλλά και την Lancia Delta HF Integrale, έναν θρύλο της αυτοκίνησης που αποτελεί και το πρώτο μοντέλο για το οποίο γίνεται επανέκδοση αυθεντικών ανταλλακτικών από τη Mopar σε συνεργασία με την FCA Heritage.

Δίπλα σε αυτά τα κλασσικά αυτοκίνητα θα βρίσκεται και το μοναδικό Panda Jolly, ένα πρωτότυπο που σχεδιάστηκε ώστε να προσφέρει VIP μετακινήσεις το 2006 στο κοσμοπολίτικο νησί Capri. Η έμπνευση για αυτό το μοναδικό μοντέλο πηγάζει από το Fiat 600 Multipla Jolly του 1956 που σχεδίασε και κατασκεύασε η Carrozzeria Ghia, το οποίο κατέκτησε το διεθνές jet set συμπεριλαμβανομένου και του Αριστοτέλη Ωνάση.

Τα μοντέλα της FCA Heritage θα συνοδεύσουν οι συλλεκτικές εκδόσεις Panda Trussardi και Abarth 695 70o Anniversario που θα συνδέσουν ιδανικά την ιστορία με το παρόν της μάρκας.

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.