Οι Microsoft και Oracle συμμαχούν και συνδέουν τις cloud υπηρεσίες τους

Οι Microsoft και Oracle συμμαχούν και συνδέουν τις cloud υπηρεσίες τους


Οι Oracle και Microsoft ανακοίνωσαν τη μεταξύ τους συμμαχία που θα επιτρέψει στις δύο εταιρείες να συνδέσουν απευθείας τις cloud υπηρεσίες τους μέσω ενός απευθείας δικτύου. 

 

Με τη νέα συμμαχία οι χρήστες των cloud υπηρεσιών των Microsoft και Oracle θα μπορούν να μεταφέρουν όγκο εργασίας και δεδομένα, αυτόματα, μεταξύ των δικτύων των δύο εταιρειών. Προφανώς η συμμαχία κινείται πέρα από τα όρια της απλής απευθείας διασύνδεσης. Για παράδειγμα, σαν αποτέλεσμα της συμμαχίας ένας πελάτης της Oracle θα μπορεί να τρέχει υπηρεσίες όπως το Oracle E-Business Suite στην πλατφόρμα Azure ενώ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μία βάση δεδομένων της Oracle στο Oracle cloud. 

 

«Το Oracle Cloud προσφέρει μια πλήρη σειρά ολοκληρωμένων εφαρμογών για πωλήσεις, υπηρεσίες, μάρκετινγκ, ανθρώπινο δυναμικό, χρηματοδότηση, εφοδιαστική αλυσίδα και κατασκευή, καθώς και εξαιρετικά αυτοματοποιημένη και ασφαλή υποδομή Generation 2 που διαθέτει την Αυτόματη Βάση Δεδομένων Oracle» ανέφερε ο Don Johnson, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Oracle Cloud Infrastructure (OCI). «Oracle και Microsoft έχουν υπηρετήσει τις επιχειρηματικές ανάγκες για δεκαετίες. Με την μεταξύ τους συμμαχία, οι κοινοί μας πελάτες θα μπορούν να μετακινούν το σύνολο των υπαρχόντων εφαρμογών στο cloud χωρίς να χρειάζεται προγενέστερη επανεξέταση της αρχιτεκτονικής, προφυλάσσοντας έτσι τις επενδύσεις που έχουν ήδη κάνει», συμπλήρωσε το στέλεχος της Oracle. 

 

Προς το παρόν η απευθείας διασύνδεση μεταξύ των δύο cloud υπηρεσιών περιορίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο στόχος των δύο εταιρειών είναι η επέκταση σε πρόσθετες περιοχές στο προσεχές μέλλον. Επίσης, έγινε γνωστό ότι θα υποστηρίζονται εφαρμογές όπως τα JD Edwards EnterpriseOne, E-Business Suite, PeopleSoft, Oracle Retail και Hyperion on Azure σε συνδυασμό με τις βάσεις δεδομένων της Oracle που «τρέχουν» στο Oracle Cloud. 

 

«Ως το cloud επιλογής για τις επιχειρήσεις και με πάνω από το 95% της λίστας Fortune 500 να χρησιμοποιεί Azure, έχουμε επικεντρωθεί πρώτα και κύρια στην παροχή βοήθειας στους πελάτες μας να ευδοκιμήσουν στις ψηφιακές μετασχηματιστικές διαδρομές τους» αναφέρει στη δήλωσή του ο Scott Guthrie, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft για τον τομέα Cloud και Τεχνητής Νοημοσύνης. «Με την επιχειρησιακή τεχνογνωσία της Oracle, αυτή η συμμαχία είναι μια φυσική επιλογή για εμάς, καθώς βοηθάμε τους κοινούς πελάτες μας να επιταχύνουν τη μετεγκατάσταση επιχειρησιακών εφαρμογών και βάσεων δεδομένων στο δημόσιο cloud», συμπλήρωσε το στέλεχος της Microsoft. 

 

Όπως αναφέρει το Reuters, η Microsoft έχει ήδη υπογράψει ανάλογες συμφωνίες συνεργασίας με την γερμανική SAP και την Adobe ώστε να επιτευχθεί καλύτερη συνεργασία με τις εφαρμογές των εν λόγω εταιρειών. Η εταιρεία αναλύσεων Gartner εκτιμά ότι η κίνηση αποτελεί ένα ξεκάθαρο κτύπημα στην Amazon, ειδικά από την πλευρά της Oracle. «Δεν είναι μυστικό ότι η Oracle αντιμετωπίζει την υπηρεσία AWS της Amazon σαν κύριο ανταγωνιστή σε επίπεδο βάσεων δεδομένων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Gartner, Ed Anderson. 

 

Ο ίδιος αναλυτής επισημαίνει επίσης ότι παραμένουν μια σειρά από αναπάντητες ερωτήσεις σχετικά με την συμφωνία των εταιρειών, όπως εάν οι πελάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με κόστη μεταφοράς δεδομένων για τη μετακίνηση μεγάλων ποσοτήτων πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών. Συνολικά, ο Anderson αναφέρει ωστόσο ότι η συμμαχία θα ωφελήσει και τις δύο εταιρείες βοηθώντας τες να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στις μεγάλες επιχειρήσεις που είναι ήδη πελάτες τους.

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.