Οι ΗΠΑ αναμένεται να επικρατήσουν στα νέα δίκτυα 5G

Οι ΗΠΑ αναμένεται να επικρατήσουν στα νέα δίκτυα 5G


Το 2019 δείχνει ένα σαφές αμερικανικό προβάδισμα στην κούρσα της ετοιμότητας για τα δίκτυα 5ης γενιάς.

 

Τα στοιχεία της παγκόσμιας κατάταξης των χωρών με βάση την ετοιμότητα που δείχνουν για τον ερχομό του 5G αποκαλύπτουν ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι οι πρωτοπόροι, με την Ευρώπη να μένει σχετικά πίσω και να μην μπορεί ακόμα να ακολουθήσει αυτούς τους ρυθμούς. 

 

Οι ΗΠΑ, αν και πριν από ένα χρόνο καταλάμβαναν την τρίτη θέση, παγκοσμίως, όσον αφορά την ετοιμότητα για το 5G (5G Readiness), μετά από την Κίνα και τη Νότια Κορέα, το 2019 καταφέρνουν να πλασαριστούν στην πρώτη θέση, αφήνοντας στη δεύτερη την Κίνα, που ακολουθεί, ωστόσο, σε απόσταση αναπνοής. Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Analysis Mason για λογαριασμό της αμερικανικής Ένωσης CTIA (Cellular Telecommunications Industry Association), στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών με κριτήριο την ετοιμότητα για το 5G ακολουθούν η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

 

Αναφορικά με την κατάσταση του 5G στην Ευρώπη, τα πράγματα φαίνεται να είναι καλύτερα στην Μεγάλη Βρετανία, ενώ σημαντικές εκτιμάται να είναι οι εξελίξεις στις σχετικές υποδομές και στην Ιταλία. Συνολικά, η Analysis Mason εκτιμά ότι μέχρι το 2020 θα υπάρξουν περίπου 80 φορείς σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, που θα καταστήσουν τις υπηρεσίες 5G διαθέσιμες στους συνδρομητές τους. Η ανάπτυξη υποδομών επόμενης γενιάς αποτελεί κομβικό σημείο στην αμερικανική οικονομική ατζέντα, καθώς το 5G αναμένεται να εισφέρει στην αμερικανική οικονομία, κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, σχεδόν 400 δις. δολάρια, ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει στη χώρα 1,8 εκατ. νέες θέσεις εργασίας. 

 

Η αμερικανική βιομηχανία στέκεται αρωγός στην προσπάθεια της έλευσης του 5G και αυτό εκτιμάται ότι είναι ένα από τα σημεία στα οποία υπερτερεί έναντι άλλων χωρών. Πάντως, οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν ως προς το ότι η Κίνα έχει το πλεονέκτημα της δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών για την προσφορά υπηρεσιών 5G στην τοπική αγορά.  

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.