Οι Ευρωπαίοι οδηγοί ρυθμίζουν την ηλεκτρική Mustang Mach-E – Newsbeast

Οι Ευρωπαίοι οδηγοί ρυθμίζουν την ηλεκτρική Mustang Mach-E – Newsbeast


Δοκιμές σε παγωμένες λίμνες, καυτές ερήμους, ακόμα και σε προηγμένους προσομοιωτές. Οι ομάδες μηχανικών της Ford εργάστηκαν σε όλες τις συνθήκες και με όλα τα μέσα που διέθεταν προκειμένου να δημιουργήσουν μία πλήρως ηλεκτρική Mustang Mach E που να προσφέρει στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο μία γνήσια οδηγική εμπειρία, ανάλογη του ονόματος Mustang.

Όμως, χρειαζόταν και η άποψη των Ευρωπαίων οδηγών που γνωρίζουν καλύτερα τις ιδιαιτερότητες των δρόμων της Γηραιάς Ηπείρου και συνεργάστηκαν στην εξέλιξη του ηλεκτρικού μοντέλου με την ομάδα του κέντρου δοκιμών της Ford, στο Lommel του Βελγίου.

Τα χαρακτηριστικά λειτουργίας της ανάρτησης, των συστημάτων διεύθυνσης και κίνησης αλλά και οι τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού, συνδυάστηκαν για τη δημιουργία μιας Mustang Mach-E, του πρώτου οχήματος της Ford που είναι ειδικά κατασκευασμένο προκειμένου να υποδεχτεί την ηλεκτροκίνηση, που ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες των Ευρωπαίων οδηγών.

Το μυστικό που κρύβεται πίσω από τον σπορ χαρακτήρα της Mustang Mach-E είναι η άμεση απόκριση των ηλεκτροκινητήρων, αλλά και μία μπαταρία τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα, για χαμηλό κέντρο βάρους.

Χρησιμοποιώντας τις πίστες δοκιμών μήκους 100 χλμ των εγκαταστάσεων του Lommel (που προσομοιώνουν ποικίλες οδικές επιφάνειες, από τους πλακόστρωτους δρόμους του Βελγίου μέχρι τα πέτρινα Γαλλικά καλντερίμια, και σε ορισμένες περιπτώσεις αντιγράφουν πιστά οδικές συνθήκες από χώρες όπως η Μ. Βρετανία, η Γερμανία και η Ισπανία), οι μηχανικοί της μάρκας κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή αίσθηση που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των αγοραστών της Ευρώπης.

Οι κατά κανόνα στενότεροι και με περισσότερες στροφές δρόμοι της γηραιάς ηπείρου με τα υψηλότερα όρια ταχύτητας από άλλες περιοχές του κόσμου απαιτούν μοναδική απόκριση από το σύστημα διεύθυνσης της Mustang Mach-E, που υποστηρίζεται από ειδικές ρυθμίσεις για τα αμορτισέρ, τα ελατήρια και τις αντιστρεπτικές δοκούς του συστήματος ανάρτησης.

Ακόμα και τα ελαστικά έχουν επιλεγεί με προσοχή ώστε να εξασφαλίζουν την ιδανική ισορροπία μεταξύ πρόσφυσης και οδηγικής άνεσης στις ποικίλες οδικές και καιρικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν την περιοχή.

Οι Ευρωπαίοι οδηγοί ρυθμίζουν την ηλεκτρική Mustang Mach-E – Newsbeast

Η ποιότητα κύλισης και η σταθερότητα του μοντέλου είναι ακόμα πιο απαραίτητες όταν το αυτοκίνητο κινείται με υψηλές ταχύτητες στους Ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους. Η αξιολόγηση της συμπεριφοράς του στο ταξίδι (όπως και η απουσία θορύβων στο εσωτερικό) πραγματοποιήθηκε στις Γερμανικές autobahns και στην πίστα μήκους 4,2 χλμ του Lommel, όπου μπορούν να επιτευχθούν ταχύτητες της τάξης των 220 χλμ/ώρα.

Οι τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού, όπως οι Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane Centring, μπορούν να ερμηνεύουν οδικά σήματα και σημάνσεις λωρίδων σε όλη την Ευρώπη, ώστε οι οδηγοί να απολαμβάνουν μία άνετη και ξεκούραστη οδήγηση, ανεξάρτητα από το πού ζουν, εργάζονται ή κάνουν τουρισμό.

Επιπλέον, η αμεσότητα του ηλεκτροκινητήρα προσφέρει την σπορ απόκριση που αγαπούν οι Ευρωπαίοι οδηγοί. Το σύστημα τετρακίνησης (AWD) της Mustang Mach-E μεταφέρει τη ροπή ανεξάρτητα και στους δύο άξονες για βελτιωμένη επιτάχυνση και οδική συμπεριφορά. Μάλιστα, οι μηχανικοί δοκίμασαν διεξοδικά το σύστημα, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι, προσφέρει αίσθηση αντίστοιχη με εκείνης της πισωκίνητης Mustang σε όλες τις συνθήκες, από τη χιονισμένη Σκανδιναβία μέχρι την «θερμή» Ισπανία.

Οι οδηγοί μπορούν επίσης να επιλέξουν ανάμεσα σε διάφορα προφίλ οδήγησης, όπως τα Whisper, Active και Untamed. Κάθε προφίλ προσφέρει μοναδικές ρυθμίσεις για το σύστημα διεύθυνσης, την απόκριση του πεντάλ του γκαζιού, την αίσθηση επιβράδυνσης, τον εσωτερικό φωτισμό της καμπίνας και τους ήχους του οχήματος, προσαρμόζοντας με τον τρόπο αυτό την εμπειρία στη διάθεση του οδηγού.

Οι Ευρωπαίοι οδηγοί ρυθμίζουν την ηλεκτρική Mustang Mach-E – Newsbeast

Επίσης, η Mustang Mach-E έκανε πρόσφατα τον γύρο της Νορβηγίας (μια χώρα στην οποία τα ηλεκτροκίνητα οχήματα είναι σήμερα αρκετά δημοφιλή)  που την βοήθησε να συγκεντρώσει πολύτιμες πληροφορίες για την καθημερινή χρήση του μοντέλου χρησιμοποιώντας τις υφιστάμενες υποδομής φόρτισης.

Σε πραγματικές συνθήκες, η έκδοση extended-range με σύστημα τετρακίνησης (AWD) και προβλεπόμενη αυτονομία 540 χλμ (WLTP), ξεπέρασε τις προσδοκίες ενεργειακής απόδοσης διανύοντας χωρίς στάση μια διαδρομή μήκους 484 χλμ από το Oslo μέχρι το Trondheim, με την μπαταρία στο τέλος του ταξιδιού να διατηρεί το 14% της πληρότητάς της σε ηλεκτρική ενέργεια.

Η Mustang Mach-E προβλέπεται να προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία στο πρωτόκολλο έως 610 χλμ στην έκδοση extended-range και κίνηση στους πίσω τροχούς. Σύμφωνα με τις τελευταίες δοκιμές, ο χρόνος φόρτισης έχει βελτιωθεί κατά 30% σε σχέση με τις πρώτες εκτιμήσεις. Η μπαταρία μπορεί μέσα σε 10 λεπτά να ανακτήσει ενέργεια για την κάλυψη 119 χλμ χρησιμοποιώντας τους ταχυφορτιστές του δικτύου Ionity, στην έκδοση extended-range και πίσω κίνηση.

Νίκος Τσάδαρης

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.