Έπραξα το καθήκον μου στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη – Newsbeast

Έπραξα το καθήκον μου στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη – Newsbeast


Για όσα ακούστηκαν αναφορικά με την παρουσία της στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη μίλησε η εισαγγελέας, Αριστοτελεία Δόγκα.

«Έπραξα το καθήκον μου» ανέφερε σε συνέντευξή της στο Βήμα αναφορικά με την αγόρευσή της στη δίκη, επισημαίνοντας ότι όσα είπε για τους δικηγόρους αφορούν τους «ανίκανους» κι όχι το σύνολο του σώματος.

«Δεν δικάζω με τον κόσμο. Έτυχε ο κόσμος να ταυτιστεί μαζί μου. Δεν το προκάλεσα, δεν το επεδίωξα. Η αγόρευση του εισαγγελέα αλίμονο εάν δεν προκαλέσει. Πως θα πείσω εγώ τους ενόρκους; Ο εισαγγελέας πρέπει να στηρίξει την κατηγορία, να πείσει τους ενόρκους. Τι να πω; Τι καλά παιδιά που ήταν και τι ωραία φέρθηκαν;», εξήγησε η κ. Δόγκα.

Όσον αφορά την τοποθέτηση του υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, η εισαγγελέας σχολίασε τα εξής:

«Αυτά που άκουσα για την αγόρευσή μου είναι τραγικά. Λυπάμαι πάρα πολύ. Υπάρχει τεράστιο θέμα για τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο και αυτά που δήλωσε. Το δικό μου το δικαστήριο δεν έγινε ποτέ ‘λαϊκή απογευματινή’. Θα έπρεπε να ήταν πρώτα εκεί να ακούει κι ύστερα να εκφέρει άποψη. Εμένα με νοιάζει να καταλαβαίνει ο κόσμος τι γίνεται».

Τέλος, η κ. Δόγκα αναφέρθηκε και στην ψυχολογική πίεση που έχει δεχτεί. «Έχω μελετήσει σοβαρά το ενδεχόμενο τα επόμενα 24ωρα να δηλώσω την παραίτησή μου από το δικαστικό σώμα, όμως προσπαθούν να με αποτρέψουν άνθρωποι από το περιβάλλον μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.