Ένα… τέρας χάρισε η Nissan στο εθνικό πάρκο Grand Canyon – Newsbeast

Ένα… τέρας χάρισε η Nissan στο εθνικό πάρκο Grand Canyon – Newsbeast


Με αφορμή την  επέτειο 100 χρόνων του Grand Canyon ως εθνικού πάρκου στις Η.Π.Α, η Nissan δωρίζει το Ultimate Parks TITAN, ένα ειδικής κατασκευής  όχημα υποστήριξης πάρκων που θα εξυπηρετεί το φημισμένο εθνικό πάρκο, ως προϊόν συνεργασίας του TITAN με το Ίδρυμα National Park.

Το Ultimate Parks TITAN θα χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει το Canyon Field School του εθνικού πάρκου, που προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για τους νέους να βιώσουν το δέος στα ύψη και τα βάθη του Εθνικού Δρυμού του Grand Canyon. Επίσης, μέσω της υποστήριξης του, το Arizona Conservation Corps θα εργαστεί για την επισκευή των υποδομών στο Εθνικό Πάρκο του Grand Canyon, αυτό το καλοκαίρι.

Το Ultimate Parks TITAN είναι το τελευταίο ειδικά τροποποιημένο ΤΙΤΑΝ που δωρίζεται σε εθνικούς, μη κερδοσκοπικούς εταίρους, στο πλαίσιο της εκστρατείας Calling All TITAN. Στις προηγούμενες δωρεές, περιλαμβάνονται το  Ultimate Service TITAN για τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό και το Ultimate Work TITAN που δημιουργήθηκε για τον οργανισμό Habitat for Humanity.

Το Ultimate Parks TITAN τροφοδοτείται από τον κινητήρα 5.8λίτρων Endurance V8 της Nissan, με ονομαστική ισχύ 390 ίππων και ροπή στρέψης 534Nm. Η κίνηση παντός εδάφους, προέρχεται  από ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης με transfer case,   σχεδιασμένo για να εξασφαλίζει τη μέγιστη κατανομή ισχύος. Κατανέμει την  ροπή σε όλους τους τροχούς και παρέχει τετρακίνηση όταν απαιτείται πρόσθετη έλξη.

Όπως όλα τα μοντέλα TITAN XD PRO-4X, το Ultimate Parks TITAN περιλαμβάνει ένα προηγμένο ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό πίσω,  που βοηθά στην αύξηση της πρόσφυσης.

Ένα… τέρας χάρισε η Nissan στο εθνικό πάρκο Grand Canyon – Newsbeast

Στα επιπλέον off-road χαρακτηριστικά του συμπεριλαμβάνονται το Hill Descent Control, το Hill Start Assist , καθώς και το  Brake  Limited- Slip Differential (BLSD). Ένας μετρητής συνθηκών off-road χρησιμοποιεί δεδομένα από το επιταχυνσιόμετρο για τον υπολογισμό των γωνιών κλίσης του οχήματος, κάτι αρκετά σημαντικό, καθώς σπάνια συναντάται επίπεδο  έδαφος στο συγκεκριμένο εθνικό πάρκο.

Ένα… τέρας χάρισε η Nissan στο εθνικό πάρκο Grand Canyon – Newsbeast

Για να διευκολυνθεί  το πέρασμα του οχήματος πάνω από βράχους, ογκόλιθους και άλλα μεγάλα εμπόδια, έχει προσαρμοστεί κιτ ρυθμιζόμενης ανάρτησης 3 ιντσών της ICON με σύστημα αερανάρτησης της  Hellwig.

Η πρόσβαση στην καμπίνα διευκολύνεται από το σκαλοπάτια της  AMP. Το Ultimate Parks TITAN “πατάει”  σε ελαστικά 35 ιντσών Nitto Trail Grappler, τοποθετημένα σε ζάντες Method 701 Trail Series.

Ένα… τέρας χάρισε η Nissan στο εθνικό πάρκο Grand Canyon – Newsbeast

Παράλληλα, το ανθεκτικό χαλύβδινο πλαίσιο βαρέως τύπου του  TITAN XD επεκτάθηκε για να προσαρμοστεί στις ειδικές απαιτήσεις του συγκεκριμένου οχήματος. Τοποθετημένα πίσω από την ευρύχωρη καμπίνα του TITAN XD Crew Cab, που μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση 5 άτομα, υπάρχει μια σειρά από ασφαλισμένους αποθηκευτικούς χώρους,  ράφια εξοπλισμού και ράβδους, συμπεριλαμβανομένης μιας σχάρας Rhino Rack Pioneer και προστατευτικών θόλων της EGR.

Ένα… τέρας χάρισε η Nissan στο εθνικό πάρκο Grand Canyon – Newsbeast

Το διευρυμένο πλαίσιο φιλοξενεί επίσης μια  δεξαμενή καυσίμου 208 λίτρων, όπως  και μια  κυψέλη καυσίμου της RotopaX,  καθώς οι ευκαιρίες ανεφοδιασμού είναι λίγες και βρίσκονται πολύ βαθιά μέσα στο πάρκο.

Επιμελώς τοποθετημένα στους χώρους αποθήκευσης  βρίσκονται μια  σειρά από ειδικά εργαλεία, αλλά και εξοπλισμός επισκευών, συμπεριλαμβανομένου ενός συγκολλητή Miller EnPak, ενός αεροσυμπιεστή και μιας γεννήτριας. Την λίστα εξοπλισμού συμπληρώνει ένα βίντσι της WARN Industries ZEON Platinum 12-S, που μπορεί να βγάλει το όχημα από δύσβατα σημεία και χαράδρες.  Επίσης οι ειδικοί προβολείς οροφής της Baja Designs, φροντίζουν να κάνουν την νύχτα μέρα, όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Τις συναρπαστικές δυνατότητες του εντυπωσιακού οχήματος συμπληρώνει το ρυμουλκούμενο τρέιλερ Black Series Camper, που  παρέχει πρόσθετη χωρητικότητα φορτίου.  Μερικά από τα χρήσιμα χαρακτηριστικά του ειδικού ρυμουλκούμενου περιλαμβάνουν την συρόμενη πλατφόρμα της CargoGlide,  τις ράγες φόρτωσης  της Leitner Design, καθώς και το αντίσκηνο τύπου  CVT.

Ένα… τέρας χάρισε η Nissan στο εθνικό πάρκο Grand Canyon – Newsbeast

Καθώς το Ultimate Parks TITAN έχει δυνατότητα ωφέλιμου φορτίου έως 1,3 τόνους  με μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης  5 τόνων,  η μεταφορά ενός τρέιλερ γεμάτου με εξοπλισμό και προμήθειες δεν αποτελεί πρόβλημα. Συστήματα όπως τα  Integrated Trailer Brake Controller, Trailer Sway Control (TSC), Tow/Haul Mode με Downhill Speed Control, καθώς και το άκρως χρηστικό Trailer Light Check system που “λύνει” τα χέρια του οδηγού σε ότι αφορά την ασφαλή πρόσδεση του trailer, κάνουν ακόμα πιο ασφαλή και εύκολη την όλη διαδικασία μεταφοράς και χρήσης του τρέιλερ.

Ένα… τέρας χάρισε η Nissan στο εθνικό πάρκο Grand Canyon – Newsbeast

Το όλο πακέτο, συμπληρώνει η εμφάνιση του TITAN με μια επένδυση με μεμβράνη, τόσο του αμαξώματος όσο και του ρυμουλκούμενου.  Το σχέδιο απεικονίζει  τοπογραφικές γραμμές από το βόρειο άκρο του Grand Canyon, σε συνδυασμό με ένα μπλε υπόβαθρο, χαρακτηριστικό  του Ιδρύματος του Εθνικού Πάρκου.

Νίκος Τσάδαρης

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.