Δέκα χώρες σε 24 ώρες με Audi e-tron – Newsbeast

Δέκα χώρες σε 24 ώρες με Audi e-tron – Newsbeast


Το Audi e-tron εντυπωσιάζει με τις δυνατότητες του και στις μεγάλες αποστάσεις. Στις 20 Αυγούστου, εννέα δημοσιογράφοι τους διεθνούς ειδικού Τύπου ξεκίνησαν μία δοκιμή μεγάλης απόστασης διανύοντας περισσότερα από 1.600 χλμ. μέσα σε 24 ώρες.

Η εκκίνηση δόθηκε στη λίμνη Bled στη Σλοβενία με κατάληξη στο Άμστερνταμ, στην Ολλανδία. Το ηλεκτρικό SUV με την εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία και τις φορτίσεις πολύ σύντομης διάρκειας αποδείχθηκε μια ολοκληρωμένη από κάθε άποψη πρόταση και σε συνδυασμό με τα δυναμικά χαρακτηριστικά και το άνετο εσωτερικό, πρόσφερε μία πρωτόγνωρη «ηλεκτροκίνητη» εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Η λίμνη Bled βρίσκεται σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στην άκρη του οροπεδίου Pokljuka στα βόρεια της Σλοβενίας.

Από εκεί, τρία Audi e-tron 55 quattro με τρεις δημοσιογράφους ανά αυτοκίνητο, ξεκίνησαν με σκοπό να διασχίσουν 10 ευρωπαϊκές χώρες μέσα σε μόλις 24 ώρες.

Σε αυτή την άνω των 1.600 χιλιομέτρων διαδρομή, τα τρία e-tron διέσχισαν την Αυστρία, την Ιταλία, το Λιχτενστάιν, την Ελβετία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και έφτασαν στο Άμστερνταμ στην Ολλανδία. Σε διαφορετικής μορφολογίας δρόμους, το e-tron έδειξε πόσο άνετο, δυναμικό και απολαυστικό είναι στα μεγάλα ταξίδια.

Το Audi e-tron αποτελεί το πρότυπο της νέας εποχής της ηλεκτροκίνησης.

Χάρη στην ταχυφόρτιση συνεχούς ρεύματος σε σταθμούς υψηλής ισχύος, η μπαταρία ιόντων λιθίου, φτάνει στο 80% της χωρητικότητάς της σε λιγότερο από 30 λεπτά της ώρας (σχεδόν όσο ένα διάλειμμα για καφέ) εξοικονομώντας χρόνο στις μεγάλες διαδρομές. Το βασικό στην υψηλής απόδοσης φόρτιση είναι η πολύπλοκη θερμική διαχείριση, η οποία παράλληλα εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε συνδυασμό με σταθερά ιδανικές επιδόσεις, ακόμη και υπό υψηλό φορτίο. Στη διάρκεια της διαδρομής τα «πληρώματα» είχαν την ευκαιρία να επαναφορτίσουν σε επτά διαφορετικούς σταθμούς: στο Kärnten, στο Νότιο Τιρόλο, στο Vorarlberg, στο καντόνι της Ζυρίχης, στο Breisgau, στο Eifel και τέλος κοντά στην Λιέγη, σε όλες τις περιπτώσεις με ταχυφόρτιση.

Δέκα χώρες σε 24 ώρες με Audi e-tron – Newsbeast

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αυτή τη στιγμή, ο κάτοχος του Audi e-tron μπορεί να φορτίσει σε περίπου 100.000 σημεία φόρτισης διάσπαρτα σε 19 χώρες της ΕΕ, με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς.

Χάρη στα διαφορετική τοπογραφία της διαδρομής, το Audi e-tron 55 quattro είχε την ευκαιρία να δείξει και τα δυναμικά του χαρακτηριστικά. Στις ανηφορικές διαδρομές των Άλπεων πραγματοποίησε πλήρη χρήση της μέγιστης ισχύος των 300 kW και της ροπής του των 664 Nm. Στις κατηφόρες, η λειτουργία ανάκτησης ενέργειας (έως 220 kW και 300 Nm)  μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική. Η ηλεκτρική κίνηση σε όλους τους τροχούς πρόσφερε την καλύτερη πρόσφυση και άριστο κράτημα στις  φουρκέτες στο Νότιο Τιρόλο, χάρη στη σχεδόν ακαριαία πλήρως μεταβλητή κατανομής της ροπής μεταξύ των δύο αξόνων.

Δέκα χώρες σε 24 ώρες με Audi e-tron – Newsbeast

Στις επίπεδες διαδρομές κατά μήκος του Ρήνου, στο Βέλγιο και την Ολλανδία, υπό σταθερές ταχύτητες η εξελιγμένη αεροδυναμική, με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,27, συνέβαλε στη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Αλλά και στη διάρκεια όλη της διαδρομής το ηλεκτρικό SUV σημείωσε μία πολύ καλή απόδοση σε συνδυασμό με την εξαιρετική άνεση οδήγησης και το χαμηλό επίπεδο θορύβου που είναι εφάμιλλο των συμβατικών μοντέλων πολυτελείας.

Δέκα χώρες σε 24 ώρες με Audi e-tron – Newsbeast

Το ίδιο ισχύει και για τους χώρους, οι οποίοι πίσω είναι ιδιαίτερα αυξημένοι για τα πόδια χάρη στη διαμόρφωση του συστήματος μετάδοσης κίνησης.

Δέκα χώρες σε 24 ώρες με Audi e-tron – Newsbeast

Τα δερμάτινα καθίσματα με λειτουργία μασάζ, ο ιονιστής για την ποιότητα του αέρα και ο εσωτερικός φωτισμός καμπίνας μεταμορφώνουν στις νυχτερινές διαδρομές το εσωτερικό σε ένα άνετο και χαλαρό lounge, μετατρέποντας κάθε στιγμή σε μία μοναδική εμπειρία.

Δέκα χώρες σε 24 ώρες με Audi e-tron – Newsbeast Δέκα χώρες σε 24 ώρες με Audi e-tron – Newsbeast

Νίκος Τσάδαρης

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.