Χρ. Σταικούρας: Με ασπίδα τα ομόλογα θέλει «κούρεμα» πλεονασμάτων

Χρ. Σταικούρας: Με ασπίδα τα ομόλογα θέλει «κούρεμα» πλεονασμάτων


Σε μια πρώτη διερευνητική κρούση προς τους Ευρωπαίους για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, αξιοποιώντας το θετικό κλίμα στην αγορά για τα ελληνικά ομόλογα, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μέσω επιστολής που απηύθυνε πριν από τρεις εβδομάδες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σταϊκούρας, στο πλαίσιο της τακτικής εξαμηνιαίας αλληλογραφίας με την Κομισιόν, ανέδειξε τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία τον τελευταίο μήνα, τη ραγδαία αποκλιμάκωση στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων, το αναπτυξιακό πρόταγμα της κυβέρνησης και τους δημοσιονομικούς στόχους του ελληνικού προγράμματος.

Η επιστολή εστάλη τόσο προς τον επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, όσο και προς τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος ήταν έως πρόσφατα επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν στους θεσμούς.

Σημειώνεται ότι η ραγδαία αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ομολόγων του Δημοσίου μπορεί να αναθεωρήσει επί τα βελτίω τη νέα ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και, σύμφωνα με κοινοτικούς παράγοντες, να ανοίξει τον δρόμο για μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.’

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.