Αύριο η δίκη των 110 συλληφθέντων στην πλατείας Σαπφούς τον Απρίλη του 2018 – Newsbeast

Αύριο η δίκη των 110 συλληφθέντων στην πλατείας Σαπφούς τον Απρίλη του 2018 – Newsbeast


Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης θα βρεθούν αύριο Πέμπτη, 110 άτομα (108 αλλοδαποί αιτούντες άσυλο και δυο Έλληνες), οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της 22ας Απριλίου 2018 στη διάρκεια της διαδικασίας εκκένωσης της πλατείας Σαπφούς της Μυτιλήνης.

Οι συλληφθέντες διέμεναν επί μέρες στην πλατεία Σαπφούς,  διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαμονής τους στον καταυλισμό της Μόριας και κατηγορούνται για στάση, αντίσταση και παράνομη κατάληψη δημόσιου χώρου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πριν την εκκένωση της πλατείας είχε προηγηθεί σε βάρος των συλληφθέντων, επίθεση από ομάδα Ελλήνων με την κραυγή «Κάψτε τους!» οι οποίοι πετούσαν πέτρες και φωτοβολίδες ενώ είχαν βάλει φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Οι 26, πιθανοί, δράστες των επιθέσεων αυτών, κατηγορούμενοι σε βαθμό πλημμελήματος και κακουργήματος κατά περίπτωση, δεν έχουν ακόμα κληθεί να απολογηθούν στον ανακριτή για τις πράξεις τους.

Όπως είναι γνωστό, οι 26 ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον τους, μεταξύ των άλλων και με την επιβάρυνση του άρθρου 81Α του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί εγκλήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

(φωτογραφία αρχείου)

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.