ΠΡΩΙΝΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

4bag τσάντες
4bag τσάντες
Άνοδος με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα και τη μεταποίηση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα και τη μεταποίηση


Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται ανοδικά σήμερα, με τα βελτιωμένα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο και μία σειρά από οικονομικά αποτελέσματα, να προσφέρουν την απαραίτητη στήριξη στους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της IHS Markit για τη μεταποίηση τον Σεπτέμβριο για την Ευρωζώνη, ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2018 στις 53,7 μονάδες από 51,7 μονάδες τον Αύγουστο.

Παράλληλα η μετοχή της σουηδικής εταιρείας λιανικής πώλησης ενισχύεται 6,88%, καθώς ανέφερε αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο καλύτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ δήλωσε ότι οι πωλήσεις συνεχίζουν να ανακάμπτουν τον Σεπτέμβριο.

Αποτέλεσμα ο κλάδος λιανικών πωλήσεων να καταγράφει κέρδη περί του 1,40% και να προπορεύεται μεταξύ των υπολοίπων κλάδων.

Κέρδη 5,71% σημειώνει η μετοχή της STMicroelectronics, μετά την πρόβλεψη για τις πωλήσεις της το 2020, υψηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Οι μετοχές των επίσης κατασκευαστριών ημιαγωγών Infineon Technologies, Dialog Semiconductor ASMI και ASML σημειώνουν κέρδη 2% έως 5,3%, δίνοντας ώθηση πέραν του +1% στον τεχνολογικό κλάδο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 καταγράφει άνοδο 0,36%, οριακά άνω του 0 κινείται ο DAX,  ενώ Λονδίνο, Παρίσι και Μιλάνο κινούνται υψηλότερα πέραν του 0,50%.

Βουτιά 10,27% πραγματοποιεί η μετοχή της γερμανικής φαρμακευτικής Bayer αφότου ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη της μπορεί να υποχωρήσουν το επόμενο έτος και ίσως χρειαστεί να κάνει απομείωση της αξίας των γεωργικών περιουσιακών στοιχείων κατά 10 δισ. ευρώ.

naftemporiki.gr

 

 

 

 

Source link

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *